Hvis du har falt av hesten – oppsøk naprapat

Ridning er populært både som sport og fritidssyssel, men er ikke en sport fri for skader eller uhell. Har du falt av hesten, bør du komme deg til en naprapat så fort som mulig.

Hva er en naprapat

Naprapati betyr å korrigere årsak til en lidelse som for eksempel ryggplager. Det er vanlig å oppsøke naprapat ved ryggsmerter, og en dårlig holdning på hesten kan fort føre til varige smerter om det ikke undersøkes og behandles.

Riktig sits

Å ha en god grunnstilling når du sitter i salen er svært viktig for ryggen. Du bør sitte så rett som mulig med lår som peker nedover, da dette gir hoftene en åpen stilling. Faller du av hesten raskt og fort, er faren stor for at du kan få bruddskader etter sammenstøt med bakken. Skaden forekommer da i nakke, rygg, skulder og i verste fall hodet. Mange bruddskader forårsaket av ridning trenger oppfølging etter behandling på sykehus. Det er her en naprapat kommer inn i bildet, da disse kan følge opp skaden på riktig måte etter at den er leget. Sjekk mer her.

Jo raskere du får behandling, dess kortere tid går du skadet. I tillegg vil du forhindre feil belastning ved opptrening, og vil snart være tilbake på hesteryggen!